domov kontakt download

FIT SENIOR VADBE (60-80+)

FIT SENIOR VADBE (60-80+)
Šifra artikla:
Proizvajalec: 0
Strokovno vodena skupinska vadba za starejše odrasle.

 

Že več kot 25 let organiziramo vadbo za starejše odrasle, ki se srečujejo že z najrazličnejšimi težavami, zato mora biti vadba posebej prilagojena in strokovno vodena. Pri vadbi se posvečamo predvsem ohranjanju gibljivosti,moči, ravnotežja, vitalnosti srčno-žilnega sistema … funkcionalnosti hrbtenice in ostalih sklepov ter ostalim problemom, ki se pojavljajo v tem življenjskem obdobju.


Tekom cele sezone na vadbah izvajamo najrazličnejše oblike treningov od Pilatesa, Joge, aerobike, stepa, krožne vadbe, uporabljamo različne rekvizite za krepitev, velike in male žoge, elastične rekvizite, uteži, drsnike,... ter različne tehnike treniranja.


Na razpolago imate več različnih tipov vadbenih programov in sicer:

 

FIT SENIOR
Gre za splošno kondicijsko vadbo za starejše odrasle,kjer začnemo z ogrevanjem, običajno nadaljujemo z aerobnim-vzdržljivostnim delom, nato sledi krepitev mišic celega telesa, zaključi pa se z raztezanjem in specializiranimi vajami.


REHA SENIOR
Je vadba BREZ aerobnega dela (hitrejših, koordinacijsko zahtevnejših gibov), ter usmerjena bolj v kurativno, rehabilitacijsko smer. Vadba je namenjena tudi vsem, ki imate že resnejše fizične težave in vam je hitrost izvedbe in težavnost na Fit senior vadbi preveč oz. bi želeli imeti vadbo brez aerobnega dela (hitrejših, koordinacijsko zahtevnejših gibov), ter usmerjeno bolj v kurativno, rehabilitacijsko smer. Izvajali bi vadbo proti bolečinam v HRBTENICI, RAMENSKEM, KOLČNEM, KOLENSKEM, SKOČNEM SKLEPU,... za izboljšanje GIBLJIVOSTI, RAVNOTEŽJA, KOORDINCIJE,...proti oz. pri OSTEOPOROZI, skratka posvetili se bomo izboljševanju vašega zdravstvenega stanja.

VITASENIOR / na urniku PILATES-JOGA-ENERGIJSKE & DIHALNE TEHNIKE
Tekom sezone vadimo različne tehnike za dušo in telo: Pilates, jogo, Nirvano, Qi Gong, Tibetanske vaje, sprostitvene tehnike,... tako, da lahko vsi, ki vam je ta način vadbe všeč oz. vam zdravstveno zelo koristi vadite le na ta način.
Cilj vsake vadbe je skladen, varen, po potrebi prilagojen razvoju telesa in duha, ki je osnova za zdravo in srečno življenje. 

 

VSEM STAREJŠIM ODRASLIM PRIPOROČAMO TUDI SLEDEČE VADBE:

 

TERMINI 2024 / 2025: 

  • FIT SENIOR 60-80+ vadba: vsak ponedeljek ob 9:00 (55 min.) in ob sredah ob 10:00 (55 min.), dvorana PGD PRIMSKOVO - V živo v dvorani in direkten spletni (Zoom) prenos, pod vodstvom Katje Zupan
  • REHA FIT SENIOR 60-80+: vsako sredo ob 9:00 (55 min.), dvorana PGD PRIMSKOVO - V živo in direkten spletni (Zoom) prenos, pod vodstvom Katje Zupan.
  • PILATES /JOGA/ ENERGIJSKE & DIHALNE VAJE: vsak ponedeljek ob 10.00 uri (55 min.), dvorana PGD PRIMSKOVO - V živo in direkten spletni (Zoom) prenos, pod vodstvom Katje Zupan.


OBVEZNE PREDPRIJAVE na: klub@fitpro.si oz. z SMS (ime in priimek, datum, ura, vadba) na  041 790 248 (Katja)Mogoče te zanima še
ZDR._HRBTENICA_PRAVILNO_TEL._GIBANJE
Vadba za zdravo hrbtenico in dobro telesno držo.Redna preventivno-kurativna vadba.
preberi vec
NIRVANA_BODY_MIND_METODA
Predihanje, krepitev, razteg telesa - umiritev uma - revitalizacija .
preberi vec
RAZTEZANJE_SPROSCANJE
Vadba za ohranjanje in izboljšanje gibljivosti vseh sklepov, mišic in stabilnost le teh.
preberi vec