domov kontakt download

Vprašanja in odgovori o Spinefitterju

Vprašanja in odgovori o Spinefitterju
Šifra artikla:
Proizvajalec: Sissel
Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori o Spinefitter by Sissel

SPLOŠNA VPRAŠANJA


Kako pogosto naj vadim s SPINEFITTER by SISSEL®?
Dokazano je, da je treba izbrane vaje izvajati vsak drugi dan od 10 do 15 minut. Na začetku je optimalno in zadostno 3 do 6 ponovitev na vajo, kasneje je možno povečanje na 8 do 10 ponovitev. Poleg tega lahko vsak dan izvajate 10-minutno raztezanje na napravi SPINEFITTER, pri čemer kombinirate samo ležanje na večnamenskem Spinefitterju z lahkimi razteznimi vajami. Tukaj lahko najdete naših 12 brezplačnih videoposnetkov vadbe za vadbo in navdih.


Ali imajo različne barve SPINEFITTERja pomen (npr. različna stopnja trdote)?
Vse barvne različice SPINEFITTER by SISSEL® imajo enako stopnjo trdote. Različne barve so izbrane izključno vizualno, tako da imate možnost izbire in lahko izberete popolno barvo zase. Naj bo klasična antracitna, sveža zelena, hladno modra ali topla bordo rdeča, SPINEFITTER je prava izbira za vaš trening.


Ali SPINEFITTER ustreza vsakemu hrbtu?
Za optimalno podporo mora SPINEFITTER podpirati tako križnico kot glavo. To je skoraj vedno mogoče pri telesni višini do 185 cm. Za višje uporabnike je na voljo tudi SPINEFITTER by SISSEL® Extension Kit. Z razširitvenim kompletom lahko SPINEFITTER by SISSEL® podaljšate za 2 para žogic. To omogoča ljudem do višine 200 cm +, da optimalno ležijo na večnamenskem orodju Spinefitter in izvajajo vaje. Kliknite tukaj, da si ogledate razširitveni komplet.


Kaj naj naredim, če se mi med uporabo SPINEFITTERja zdi pritisk na glavo neprijeten?
Če so vratne mišice zelo napete, je pritisk žogic na zatilje lahko neprijeten. V tem primeru pomaga, če med glavo in kroglice položite ravno blazino ali brisačo. Med vajo Bridging (most) pa ga moramo odstraniti, da ne povečamo pritiska v vratnem delu hrbtenice.


Ali lahko uporabljam SPINEFITTER v postelji ali na mizi za zdravljenje?
V bistvu da. Ker v ležečem položaju na SPINEFITTER-ju leži celotna hrbtenica, je možna dodatna mehka podlaga. S tem se nekoliko zmanjša pritisk žogic na hrbtne mišice, hkrati pa se poveča nestabilnost Spinefitterja. Pri prečni postavitvi SPINEFITTER-ja je možna samo namestitev pod križnico, saj bodo sicer delovali močnejši vzvodi, če bo podlaga premehka.


Ali SPINEFITTER nadomešča fascialni valj?
Ne. SPINEFITTER znamke SISSEL® je alternativa fascialnemu valju. Ima drugačen način delovanja, vendar se lahko uporablja za iste namene kot fascialni valj. Njegov pritisk je točen in ni raven, kar se lahko bolje predela v tkivu in refleksno pri nadzoru gibanja. Zaradi izbranega visokokakovostnega materiala (popolnoma ekspandirana PU pena) je večnamenski pripomoček Spinefitter veliko bolj prilagodljiv in upogljiv kot večina fascilnih valjev. Struktura se hrbtenici prilagaja veliko bolje kot običajni fascialni valji, kar pomeni, da so medvretenčni sklepi lahko optimalno mobilizirani.


Ali lahko kdorkoli uporablja SPINEFITTER?
Ne. V navodilih za uporabo so jasno navedene kontraindikacije. Na primer, SPINEFITTER lahko uporabljate samo po predhodnem posvetu z zdravnikom ali terapevtom, če jemljete zdravila za redčenje krvi ali antikoagulante, imate akutno sevajočo bolečino, napredovalo osteoporozo ali otrdelost hrbtenice. Na SPINEFITTER.com boste našli podrobna navodila za uporabo z vsemi navedenimi kontraindikacijami. V prilogi boste našli uporabniški priročnik za referenco.

V primeru nejasnosti se je treba o uporabi posvetovati z zdravnikom ali terapevtom. Starost ali omejena mobilnost (oboje brez kontraindikacij) ne omejuje uporabe. Zaradi številnih možnosti uporabe se lahko SPINEFITTER uporablja ne le pri treningu ali tekmovalnem športu, ampak tudi za preventivo in terapijo.


Ali je SPINEFITTER by SISSEL® medicinski pripomoček?
ja SPINEFITTER by SISSEL® je registriran medicinski pripomoček v skladu z Uredbo (EU) 2017/745.

 

Ali se lahko uporablja SPINEFITTER v primeru zdrsa diska?
SPINEFITTER je kontraindiciran v primeru akutne hernije diska, saj sta stabilizacija in lajšanje bolečin glavni prioriteti po herniji. Na tej točki je priporočljivo zdravljenje pri zdravniku ali fizioterapevtu. Po 3 mesecih je po posvetu s terapevtom možno izvajati vaje na SPINEFITTERJU. Morda bi bilo koristno delati na simetriji in globoki stabilizaciji ter nadzorovano mobilizirati območje prolapsa.

 

Ali se SPINEFITTER lahko uporablja v primeru spinalne fuzije?
Otrdelost (spondilodeza) je kontraindikacija za vadbo na SPINEFITTER. Vaje s SPINEFITTER-jem mobilizirajo fasetne sklepe, zaradi česar bodo sklepi ob spondilodezi, ki so že tako hipermobilni, še bolj gibljivi. Nasvet: Na SPINEFITTER se lahko uležete (vzdolžno in prečno), da sprostite napete mišice. Vendar je treba to predhodno pojasniti z zdravnikom, ki zdravi bolnika.

 

Ali lahko bolniki s skoliozo uporabljajo SPINEFITTER?
To je odvisno od resnosti skolioze. Načeloma blagi skoliozi koristi simetrična povratna informacija na paravertebralno muskulaturo, ki lahko razbremeni napetost. Vendar mora specifično zdravljenje skolioze izvajati specializirani fizioterapevt. Trenutno je v načrtu študija o vplivu SPINEFITTER-ja na bolnike s skoliozo. Veselimo se objave rezultatov, ko bo študija zaključena.Mogoče te zanima še
SISSEL®FIT-ROLLER,_Uno-Roll
Masažni pripomoček izboljšuje krvni in limfni obtok ter krepi metabolizem.
27,60 €
preberi vec
SISSEL®_Myofascia_dvojna_zoga_12x24cm
Primerno za sprostitev fascie v predelu hrbta, vratu in nog!
20,40 €
preberi vec
PIRIN_VZGLAVNIK_SISSEL®_Palea_Spelt_Pillow
Darilo narave! Vzglavnik se popolnoma prilagodi obliki glave in vratu.
40,90 €
preberi vec