domov kontakt download

Kaj je AEQ metoda®?


AEQ* metoda® vas nauči zavedanja sebe, svojih gibov, odločitev in dejanj.
Povrne zmožnost da, vi postanete šef svojim mišicam, telesu, svoji volji in mišljenju. In ko bolje kontrolirate vse to, pričnete kontrolirati tudi neuro-muskulaturni sistem. Ko mišice sproščate in daljšate, sproščate tudi stres.

 

Z AEQ metodo® varno, nežno, razumsko in dolgoročno odpravljamo vzroke za kronične bolečine. To je izobraževalni proces, z njim sebe ‘prekvalificiramo’ ter zavestno spremenimo svoje obnašanje, držo in gibanje. Je aktivna, ne pasivna metoda, je uspešen način čutno-gibalnega organskega učenja, ki nas nauči odpraviti vzroke večine kroničnih bolečin v mišicah in gibalnih omejitev v življenju.

AEQ metoda® je nastala z nadgradnjo klinične somatike (iz lat. clinice znanost o zdravljenju ležečih, ter gr. sôma telo) je preučevanje some, pri čemer soma ni le to, kako sami v prvi osebi dojemamo svoje telo, temveč tudi to, kako ga nadzorujemo. Soma je skupek čutno-gibalnih funkcij, od katerih so nekatere zavestne in hotene (delujejo pod vplivom naše volje) ter smo se jih naučili, druge pa so tiste, ki smo se jih naučili kot otroci, pa nato nanje ‘pozabili’.

 

Kako se lahko naučimo AEQ metodo®

Najbolj učinkovito in dobro se AEQ metodo® ter njena načela ter praktično uporabo naučimo skozi terapijo oziroma izobraževanjem pri učitelju AEQ metode®, nato pa nadaljujete z učenjem doma, kjer z redno vadbo krepite pravilne vzorce gibanja in mišicam tako preprečujete, da bi se ponovno zakrčile ter gibalne vzorce vrnile na staro.

 

Več si lahko preberete na www.aeq.si

 

 

Delavnice in predavanja niso v sklopu semestrskih / sezonskih kart in se jih plačuje posebej. ČLANSKI POPUSTI!

Mogoče te zanima še
RAZTEZANJE_SPROSCANJE
Vadba za ohranjanje in izboljšanje gibljivosti vseh sklepov, mišic in stabilnost le teh.
preberi vec
HOOPING_-_vadba_z_obrocem
Kombinacija vrtenja obroča in drugih gibov nog in rok
preberi vec