domov kontakt download

O ortopedskih vzglavnikih

O ortopedskih vzglavnikih
Šifra artikla:
Proizvajalec: Sissel
predstavitev ortopedskih vzglavnikov

SISSEL® ORTOPEDSKI VZGLAVNIKI

 

Oblika, kakovost in dizajn, preizkušeni že več kot 35 let!

 

Vse ortopedske blazine SISSEL® zagotavljajo specifično podporo za spodnji vratni del hrbtenice. Celoten predel ramen in vratu je podprt. Edinstvena zožitev blazine med ramo in hrbtenico zapolni prostor med njima in nežno premakne hrbtenico v anatomsko pravilen položaj. Občutek rahlega raztezanja v vratu in hrbtenici je lahko na začetku nenavaden, saj telo potrebuje nekaj časa (2 do 14 noči), da se ponovno prilagodi naravnemu zdravemu spancu in se navadi ležati na originalni, anatomsko oblikovani ortopedski blazini SISSEL®.

 

SISSEL® Classic in Classic Plus sta izdelana iz poliuretanske pene, ki ima visok nosilni faktor. SISSEL® Soft, Soft Plus, Soft Deluxe in Soft Bambini so izdelani iz visko-elastične pene, ki je veliko mehkejša. Vse blazine so ročno pralne. Več prednosti najdete v podrobnih opisih izdelkov.

 

ZNANSTVENA OZADJA:


TEŽAVE Z VRATOM IN PRENESENE BOLEČINE V VRATU

Izvleček iz študije Hugha Smytheja, dr. med., Univerza v Torontu. Bolečine v vratu so pogoste. Vendar pa je večina od njih napačno diagnosticirana, saj se simptomi zaznajo nekje drugje. Zaradi potiska in pritiskov v spodnji vratni hrbtenici se bolečina prenaša, zaradi česar možgani naredijo napačne sklepe o lokalizaciji poškodbe. Ponavljajoče se poškodbe, zlasti med spanjem, upočasnijo okrevanje. Učinkovito zdravljenje zahteva zanesljivo podporo spodnjega dela vratneghrbtenice vso noč – vsak večer.

Konvencionalen vzglavnik ne zagotavlja dovolj podpore za vrat in vratna vretenca.

 

Zdrav spanec je ključnega pomena, ker pozabite na stresne dni in izboljšate sprostitev. Če ne pridete do potrebnega okrevanja, so posledice resne: tenzijski glavoboli, notranji nemir ter fizična in duševna izguba moči. Zato morate ukrepati vnaprej. Z ortopedskimi blazinami SISSEL® bo vaš spanec spet miren in sproščen.

 

Ortopedska blazina SISSEL® zagotavlja popolno oporo za vrat, ne glede na to, kako ležite.

 

ORTOPEDSKE BLAZINE VISKOELASTIČNA PENA ZA SPROŠČANJE PRITISKA
Blazine iz viskoelastične pene, ki razbremeni pritisk, absorbirajo pritisk in ga prenašajo navzdol v notranjost. Pena se počasi prilagodi kakršni koli obliki, blazine pa priporočamo za uporabo v primerih zdravstvenih težav z mišicami, občutljivimi na pritisk.

Priporočljivo za:

  • akutne težave z vratnimi in hrbtnimi mišicami
  • mišice občutljive na pritisk
  • specifična opora pri težavah z vratom, hrbtom in rameni

 

ORTOPEDSKE BLAZINE S POLIURETANSKO PENO ZA AKTIVNO PODPORO

Ti vzglavniki z aktivno oporo so izdelani iz poliuretanske pene, ki zagotavlja trdnejšo korekcijsko lego. Standardna izbira za zdrav in sproščen spanec, milijonkrat preizkušena.

Priporočljivo za:

  • napetost v vratu/rameh 
  • tenzijske glavobole
  • preprečevanje ukrivljenosti hrbtenice (za osebe, ki spijo na boku)

 Mogoče te zanima še
Palice_za_NH_ONEWAY_TEAM_15MAG_-_zadnji_kos
10% Diamond Carbona in paščkom na klik. Primerne za vse, ki ljubite naravo.
59,95 €
50,90 €
preberi vec
PIRIN_VZGLAVNIK_SISSEL®_Palea_Spelt_Pillow
Darilo narave! Vzglavnik se popolnoma prilagodi obliki glave in vratu.
40,90 €
preberi vec
Ortopedski_vzglavnik_SISSEL®_SOFT_PLUS_
Idealen za ljudi z bolečinami v vratu!Prilagoditev višine na 11/14cm
107,50 €
preberi vec