domov kontakt download

ZVOČNE GONG & KRISTALNE KOPELI

ZVOČNE GONG & KRISTALNE KOPELI
Šifra artikla:
Proizvajalec: 0
ZVOČNE KOPELI Z GONGOM, HIMALAJSKIMI POSODAMI, ZVOČNIMI VILICAMI,....

  

MAJA ČESNIK & KATJA ZUPAN

GONG & KRISTALNA ZVOČNA MEDITACIJA Z RAZLIČNIMI UVODNIMI DELI


OB POLNI ALI PRAZNI LUNI


 

Srčno vabljeni na čudovite zvočno, meditativno, poučne dogodke ob polni ali prazni luni, ki ju že več let skupaj vodita Maja Česnik, zvočna alkimistka in Katja Zupan, ki vodi uvodne pripravljalne dele za umiritev telesa, uma in duha v najrazličnejših oblikah kot npr. priprava z dihalnimi vajami ali energetskimi tehnikami, vodeno meditacijo na različne tematike, itn.

Več o Katji Zupan si lahko preberete tukaj...

Več o Maji Česnik si lahko preberete tukaj...

 


TERMINI VSEH ZVOČNIH KOPELI V SEZONI 24/25:

  • petek, 4. oktober 2024, 19:00 - 21:00 
  • petek, 29. november 2024, 19:00 - 21:00
  • petek, 31. januar 2025, 19:00 - 21:00
  • petek, 28. marca 2025, 19:00 - 21:00
  • petek, 9. maj 2025, 19:00 - 21:00


Čas trajanja celotnega dogodka: 120 minut, prihod 15 minut pred pričetkom

Lokacija: dvorana v PGD Primskovo (gasilski dom), Jezerska cesta 58, Kranj, 1. nadstropje

Prispevek:
20€ (Fitpro aktivni člani 24-25)
25€ (zunanji udeleženci, neaktivni Fitpro člani)

 

PRIJAVA: Zaradi omejenega števila mest, vabimo vse zainteresirane, da nam vašo prijavo čim prej pošljete na klub@fitpro.si  (ime in priimek, Fitpro član da ali ne)


S seboj prinesite: ležalko oz. blazino (blazine so že v dvorani), 1-2 vzglavni blazini, lastno odejo (je že v dvorani), vodo (informiranje, pitje)
Prihod 15 minut pred pričetkom!

V kolikor še nimate svoje blazine, jo lahko kupite TUKAJ...

 

DODATNE INFORMACIJE O ZVOČNI KOPELI:

Kaj je in zakaj je zvočna kopel?
Zvočna kopel pomeni popolno in celostno sprostitev ter potopitev v vibracije zvokov, ki jih ustvarjajo gongi, himalajske posode in duga glasbila ter ima izredne učinke na telo in duha.


Kaj je zvočna kopel?
Izraz zvočna kopel se nanaša na popolno in celostno sprostitev ter potopitev v vibracije zvokov. Zvočna kopel je ustvarjena z zvoki gonga, himalajskih posod ter drugih glasbil, sozvočje katerih nas vodi v svet notranjega blagostanja, pomiritve, zedinjenje telesa, uma in srca. Zvočna kopel nas prenovi, očisti naš um in telo ter nas poveže z našim namenom. Zvok, ob stiku z našim telesom in vodo, ki predstavlja 70 % telesne mase, povzroči občutek lahkotnega lebdenja. Zvok gonga, himalajskih posod in drugih glasbil slišimo in jih doživimo, saj vibracije gonga prebudi naše telesne celice ter ponovno vzpostavlja energetski pretok. S pomočjo zvočne kopeli vstopamo v višja stanja zavesti, pričnemo sproščati energetske in fizične blokade, krepimo obrambni mehanizem telesa, saj prebudimo zdravilno moč naših notranjih organov. Zvočna kopel izvablja stare in potlačene energije, vzorce in jih ozavešča.


Kaj je gong?
Pri zvočni kopeli se uporablja planetarne gonge, ki so uglašeni na frekvence vrtenja planetov našega sončnega sistema. Gong je glasbeni inštrument, na katerega igramo z mehkimi tolkali in tolkali drugih snovi. Planetarni gongi so se razvili s pomočjo znanstvenikov, terapevtov in glasbenikov pod okriljem podjetja Paiste. Nad-toni zvoka gonga, s katerimi se napolnimo med zvočno kopeljo, si sledijo v zaporedju zlatega reza.


Kako nam zvočne kopeli koristijo?
Zvočne gong kopeli sproščajo naše strahove in travme iz preteklosti, čistijo podzavest, osvobajajo in globoko sproščajo na vseh nivojih ter pomlajujejo. Zvok gonga nas popelje v stanje, kjer nas zdravi naša lastna podzavest. Omogoča nam doživeti svoje Bitje onkraj kriterijev časa, prostora in materije. Zvočna kopel je izkušnja, na kateri raziskujemo samega sebe. Gong v posamezniku ustvarja sinergijo in ga vodi k spoznanju enosti brez kakršnega truda, hkrati pa ponovno napolni naše telo in okrepi živčni sistem.

Meditacija je stanje odsotnosti misli. S pomočjo meditacije zedimo telo in duha, sprostimo napetosti različnih vrst (telesno, čustveno, duševno, psihično, energetsko,…) ter umirimo naše telo in misli. V meditaciji stopamo po poti spoznanja samega sebe, raziskujemo svoj svet brez mask in pričakovanj do sebe ali drugih. Z meditacijo dosežemo alfa stanje, to je stanje valovanja možganov na frekvenci med 7 in 15 Hz, z gongom pa to stanje še poglobimo in stopamo v theta in delta stanje valovanja možganov (0,5 – 7 HZ). Z meditacijo vzpostavimo stik s samim s seboj, s svojimi notranjimi potlačenimi ali odkritimi občutki, čustvi ter svojo intuicijo (notranjim glasom).
Najnovejše raziskave pozitivnih učinkov gong (zvočne) kopeli na našo kri kažejo, da se pretok kisika in drugih pomembnih hranil izboljša, rdeče krvne celice so manj obremenjene, bele krvne celice so aktivnejše, vnetni indikator se zmanjša in stimulira se imunski sistem.


Komu je namenjena zvočna kopel?
Zvočna kopel je namenjena vsakemu posamezniku in se ne opredeljuje na posamezne generacije. Učinke zvočne kopeli začutimo na sami kopeli, ker pa se zvok absorbira v naše telo sproža pozitivne spremembe tudi po končani zvočni kopeli. Zvočne kopeli izvajam za skupine zaključenega in odprtega tipa ter za posameznike. Zvočna kopel se je izkazala za odličen dodatek pri dogodkih različnega tipa, kot uvodni, vmesni ali zaključni del.
Zvočnih oziroma gong kopeli se je zaželeno udeležiti v udobnih in toplih oblačilih. Udeležencem zvočnih kopeli priporočamo, da s seboj prinesejo tudi ležalno podlogo, odejo in steklenico vode, ter po potrebi tudi vzglavnik. Na ta način posameznik poskrbi, da se telo in um povsem sprostita, in se lahko preda čudovitim izkušnjam, ki jih prinaša zvočna kopel.
Povzeto iz: www.lifestylenatural.com   
 Mogoče te zanima še
ENERGIJSKE,DIHALNE_TEHNIKEJOGALATESPLESMEDITAC
Na vadbi se izvajajo različne kombinacije jogijskih in Pilates vaj...
preberi vec
NIRVANA_BODY_MIND_METODA
Predihanje, krepitev, razteg telesa - umiritev uma - revitalizacija .
preberi vec
S-TRE-SI_S-TRE-S_
Začetna delavnica za osebno uporabo
preberi vec