domov kontakt download

FIT SENIOR VADBE (60-80+)

FIT SENIOR VADBE (60-80+)
Šifra artikla:
Proizvajalec: 0
Strokovno vodena skupinska vadba za starejše odrasle.


Že več kot 20 let organiziramo vadbo za starejše odrasle, ki se srečujejo že z najrazličnejšimi težavami, zato mora biti vadba posebej prilagojena in strokovno vodena.

 

FIT SENIOR PROGRAM  (splošna kondicijska vadba za starejše odrasle, aerobni, krepilni, raztezni ter specialni del). Je strokovno vodena skupinska vadba za starejše odrasle od 50 – 80 + let, kjer se posvečamo predvsem ohranjanju gibljivosti,moči, ravnotežja, … funkcionalnosti hrbtenice in ostalih sklepov ter ostalim problemom, ki se pojavljajo v tem življenjskem obdobju.

Tekom cele sezone na vadbi izvajamo najrazličnejše oblike treningov od Pilatesa, Joge, aerobike, stepa, krožne vadbe, uporabljamo različne rekvizite za krepitev, velike in male žoge, elastične rekvizite, uteži, drsnike,... ter različne tehnike treniranja.

 

Naša velika želja je, da bi na urniku oz. programsko ločili še dva programa za starejše odrasle 50 - 80+ in sicer na: 

  • VITASENIOR kjer bi tekom sezone vadili različne tehnike za dušo in telo: Pilates, jogo, Nirvano, Qi Gong, Tibetanske vaje, sprostitvene tehnike,... tako, bi lahko vsi, ki vam je ta način vadbe všeč oz. vam zdravstveno zelo koristi vadili le na ta način.
  • REHA SENIOR 60-80+ (vadba BREZ aerobnega dela (hitrejših, koordinacijsko zahtevnejših gibov), ter usmerjena bolj v kurativno, rehabilitacijsko smer). Vadba je namenjena vsem, ki imate že resnejše fizične težave in vam je hitrost izvedbe in težavnost na Fit senior vadbi preveč oz. bi želeli imeti vadbo brez aerobnega dela (hitrejših, koordinacijsko zahtevnejših gibov), ter usmerjeno bolj v kurativno, rehabilitacijsko smer. Izvajali bi vadbo proti bolečinam v HRBTENICI, RAMENSKEM, KOLČNEM, KOLENSKEM, SKOČNEM SKLEPU,... za izboljšanje GIBLJIVOSTI, RAVNOTEŽJA, KOORDINCIJE,...proti oz. pri OSTEOPOROZI, skratka posvetili se bomo izboljševanju vašega zdravstvenega stanja. 

 

Poleg naštetega, izvajamo tudi vadbo proti osteoporozi oz. za zdrave kosti, ki jo izvajamo v kombinaciji z vadbo Zdrava hrbtenica. Cilj vsake vadbe je skladen, varen, po potrebi prilagojen razvoju telesa in duha, ki je osnova za zdravo in srečno življenje.

 

VSEM STAREJŠIM ODRASLIM PRIPOROČAMO TUDI SLEDEČE VADBE:

 

TERMINI 2023 / 2024: 

  • vsak ponedeljek ob 9:00 (1h) in sredah ob 10:00 (1h) - FIT SENIOR (60-80+) , dvorana PGD PRIMSKOVO - V živo v dvorani in direkten spletni (Zoom) prenos, pod vodstvom Katje Zupan
  • vsako sredo ob 9:00 - REHA SENIOR (60-80+) , dvorana PGD PRIMSKOVO - V živo in direkten spletni (Zoom) prenos, pod vodstvom Katje Zupan.


OBVEZNE PREDPRIJAVE na: klub@fitpro.si oz. z SMS (ime in priimek, datum, ura, vadba) na  041 790 248 (Katja)Mogoče te zanima še
FIT_PILATES_MIX
Spoznajte Pilates filozofijo, pravilne tehnike, ...
preberi vec
ZDR._HRBTENICA_PRAVILNO_TEL._GIBANJE
Vadba za zdravo hrbtenico in dobro telesno držo.Redna preventivno-kurativna vadba.
preberi vec
NIRVANA_METODA
Predihanje, krepitev, razteg telesa - umiritev uma - revitalizacija .
preberi vec