domov kontakt download

KATJA ZUPAN , mednarodna predavateljica, trenerka, prof. šp. vzgoje, medicinska sestra, z več kot 30-letnimi izkušnjami na področju skupinskih vadb, fitnesa.

   

Katja je že od malih nog preko svoje družine spoznavala najrazličnejše športe in uživala v raziskovanju narave. V mladosti je trenirala alpsko smučanje, krajši čas tudi akrobatsko smučanje, jazz balet, vodila in plesala v plesni skupini in se spoznavala z glasbo. Po končani osnovni šoli je nadaljevala šolanje na Srednji Zdravstveni šoli v Ljubljani, kjer se je izučila za medicinsko sestro. Že pri svojih 16-ih letih pa se je spoznala z aerobiko v Komendi, v AFA fitnesu, pri ga. Jožici Sepohar Žnidar, ki je ena od začetnic fitnesa in aerobike v Slovenije. Pod njenim mentorstvom je že v sezoni 1989/90 začela voditi aerobiko v Florida fitnesu na Brdu pri Kranju in AFA fitnesu v Komendi. In tako se je začela njeno življenjsko učenje o povezavi telesa, uma in duha preko skupinskih vadb in fitnesa, zato se je vpisala na Fakulteto za šport v Ljubljani in postala profesor športne vzgoje (spec. - organizator športne rekreacije).

V naslednjih letih je vodila in koordinirala skupinske vadbe-aerobiko in fitnes poleg omenjenih studijih tudi še v Vital studiu v Škofji Loki, AFA fitnesu v Mengšu, Fit & Fun studiu v Ljubljani in še v nekaj drugih. Pod okriljem ga. Žnidar Sepohar in kasneje samostojno, se je že od samega začetka redno usposabljala na vseh tečajih, ki so bili v tistem času v Sloveniji ter na kongresih, specializiranih tečajih v tujini (Švica, Nemčija, Avstrija, Italija, ZDA). Do leta 1997 je aktivno kot predavateljica, demonstratorka delala v AFA Akademiji, pomagala pri organizaciji AFA kongresov, od leta 1994 pa je organizirala in vodila že tudi svoja samostojna usporabljanja, tečaje takrat še v okviru družinskega podjetja Vija terapija (prvi samostojni tečaj – Fitball inštruktor). Leta 1999 je ustanovila podjetje Aerofit d.o.o. in ŠD Aerofit, pod katerim je začela delovati AEROFIT agencija za izobraževanja strokovnega kadra na področju skupinskih vadb, fitnesa, ter v letih 1998 – 2000 Aerofit ŠKL center v Ljubljani in ŠD Aerofit v Naklem, med letom 2000 – 2003 je imela AEROFIT PE v okviru VITA centra, Naklo. V letih med 1994 in 2003 je bila aktivna tudi kot mednarodni predavatelj, demonstrator na različnih kongresih, konvencijah, samostojnih tečajih v Italiji, Avstriji, Madžarski, Portugalski, Rusiji, Hrvaški, Srbiji. Od leta 2003 naprej predava le še po kongresih, seminarjih v Sloveniji (FITPRO, NIKE konvencije, FZS in GZS kongresi in drugi). V okviru Aerofit-a in kasneje Fitpro-ja je organizira tudi več samostojnih eno in več dnevnih kongresov, konvencij (Rogla, Ljubljana, Kranj,..). Leta 1997 se je prvič izobrazila na področju joge (Fitjoga, ZDA) in od takrat naprej raziskuje tudi na področju osebnega razvoja, duhovnosti (Reiki, Refleksoterapija, Zvok-himalajske posode, Merkaba – Drunvalo,…).

Leta 2003 je svojo dejavnost preselila v Kranj, v AEROFIT športno-izobraževalni center. Po rojstvu dveh sinov Bora in Lana, se je odločila reorganizirati dejavnost in tako od leta 2008 vodi FITPRO klub za dušo in telo v Kranju in FITPRO šolo za strokovni kader na področju skupinskih vadb, fitnesa, terapije, drugih športov.

Katja je avtor vseh Fitpro izobraževanj, številnih člankov (VIVA, JANA, ZDRAVJE, COSMOPOLITAN, EKO DEŽELA, e-portali ...) in vadbenih video posnetkov.
Od leta 2013 pa se posveča tudi organizaciji in vodenju celostnih aktivnih potovanj, počitnic v sodelovanju s turistično agencijo Oskar in kot Fitpro (Centralna Amerika, Turčija, Kanarski otoki – Fuertaventura, Lanzarote,…).

Konec leta 2014 je skupaj z mag. Sergejem Petrovičem razvila Nirvana fitness concept in ga od takrat naprej v obliki inštruktorskih (NIN) in učiteljskih (NES) tečajev širi po celem svetu.

Seznam le nekaj nazivov, usposabljanj, ki jih je Katja v vseh teh letih opravila:

- SPINEFITTER by Sissel trener, predavatelj, 2024, Nemčija
- SPINEFITTER by Sissel inštruktor, 2024, Nemčija
- Nirvana fitness sokreator – 201
- Nirvana Educational Expert – NEX , 2015
- Trenerka fitnesa in aerobike AFAA(ZDA),
- Profesor športne vzgoje, smer organizator športne rekreacije, Ljubljana
- Inštruktor aerobike in fitnesa AFA-FŠ, Slovenija
- Medicinski tehnik, Ljubljana
- AEA inštruktor vadbe v vodi, ZDA, Italija
- COREALIGN inštruktor, Nemčija
- Gliding inštruktor, Slovenija
- TRX inštruktor, Slovenija
- Reebok CORE inštruktor, Madžarska
- Reebok F.I.R.E. inštruktor, Nemčija
- Reebok Martial Arts inštruktor, Nemčija
- voditelj pred in poporodne vadbe (Zbornica Fizioterapevtov),Slovenija
- SCHWINN CYCLING® inštruktor (Švica),
- ROPE SKIPPING inštruktor (Nemčija),
- PILATES COACH® master trener za Slovenijo, Nemčija
- IRON SYSTEM® master trener za Slovenijo - Hot IRON, IRON Cross, Nemčija

Drugo:
- REIKI osnovna stopnja,
-Reflekso terapevt (masaža stopal, rok glave),
- Metamorfna tehnika,
- Munay-ki rituali,
- Maya abdominalna masaža,
- Meditacije Odpiranje srca po Drunvalu M. ,….

Delovne naloge v Fitpro klubu:
• vodja kluba
• vodenje vadb
• svetovanje pri izbiri skupinskih vadb
• organizacija dogodkov
• administracija
• stik za stranke Fitpro kluba

Prijavite se na naše E-novice.
Želim prejemati novičke o:
 izobraževanjih  vadbah  trgovinski ponudbi
izdelava spletnih strani
Izdelava spletnih trgovin
Gostovanje spletnih strani
CGP - Celostna grafična podoba